Over Hahnemühle FineArt

Er zijn maar weinig bedrijven over de hele wereld die trots kunnen zijn op zo’n lange bedrijfsgeschiedenis als die van Hahnemühle. Opgericht in 1584 als een papierfabriek in de hooglanden van Solling in Zuid-Nedersaksen, ontwikkelde Hahnemühle zich – strikt volgens de geest van haar grondleggers – tot een klantgerichte en innovatieve productiefaciliteit.

Het spreekt voor zich dat de producten en productiemethoden sinds 1584 tot op zekere hoogte zijn gewijzigd. Aanvankelijk bestond het assortiment alleen uit in de vorm gemaakt schrijfpapier, maar later hebben kunstenaarskranten en de Hahnemühle FineArt inkjetpapier voor digitale druk bedacht zijn toegevoegd aan het bereik. Bovendien worden Hahnemühle-papier al tientallen jaren gebruikt in industriële productie- of productieprocessen en in onderzoekslaboratoria.

Tegelijkertijd zijn verschillende dingen hetzelfde gebleven, zoals onze hoge kwaliteitsstandaard die onze klanten de zuiverste papieren voor kunst of technische toepassingen garandeert.

Onze papiertechnologen zijn bekwaam in hun vak. Met hoogwaardige pulp en met behulp van formuleringen die gedeeltelijk enkele eeuwen oud zijn, produceren ze traditionele kunstenaarspapieren, FineArt-inkjetpapier en speciaal papier voor de industrie en filtratie. Wij zijn – in positieve zin – perfectionisten en betrouwbare partners voor kunstenaars, technici en wetenschappers. Wij produceren papier op basis van hun eisen, werken samen met hen aan het permanent verbeteren van deze papers en het ontwikkelen van papers voor nieuwe marktsegmenten.