Wij zijn verheugd dat dit jaar niet één FineArt-inkjetpapier uit de Hahnemühle collectie een TIPA World Award heeft gewonnen, maar drie! Met de Hahnemühle Natural Line en de papiersoorten Hahnemühle Bamboo, Hahnemühle Hemp en Hahnemühle Agave is de uitvinder van Digitial FineArt Inkjet papiersoorten er opnieuw in geslaagd de Technical Press Imaging Association – kortom: TIPA – te overtuigen. Alle drie de papiersoorten van de Hahnemühle Natural Line worden bekroond met de TIPA World Award 2020 in de categorie “Best Inkjet Photo Paper”. De redacteuren en uitgevers van 30 foto- en beeldtijdschriften van over de hele wereld zijn enthousiast over de kranten van Hahnemühle’s Natural Line:

“De Hahnemühle Natural Line valt op door zowel hun duurzame productie als hun unieke oppervlakte-eigenschappen. De cellulose in deze papiersoorten wordt geleverd door grondstoffen die minimaal onderhoud vergen en geen pesticiden nodig hebben. Elk 290 GSM-papier heeft een unieke look en feel. Bamboe is een papier in warme toon met een licht gestructureerd oppervlak; Hennep is een helderwit mat papier met een licht textuuroppervlak; en Agave heeft een meer textuuroppervlak met een helderwitte basis.”

De Natural Line heeft een bijzondere plek in de Hahnemühle Digital FineArt Collectie. Het richt zich op FineArt-inkjetpapier gemaakt van unieke grondstoffen: bamboe, hennep en agave. De planten die de cellulose leveren, hebben minimaal onderhoud nodig, groeien snel en hebben geen pesticiden nodig. Door hun snelle groei kan op hetzelfde akkerland meer cellulose worden geproduceerd dan met andere grondstoffen en hebben ze ook veel minder water nodig waardoor waardevolle hulpbronnen worden bespaard en het milieu wordt beschermd. Het nieuwe FineArt-inkjetpapier uit de Natural Line is de volgende stap in het voortdurende streven naar duurzaamheid en een zorgvuldig gebruik van de bronnen van Hahnemühle. De Natural Line vult de Digital FineArt-collectie aan met speciaal inkjetpapier voor fijne kunst gemaakt van unieke grondstoffen en ondersteunt milieuprojecten op regionaal en internationaal niveau in het kader van het Green Rooster-initiatief.

Bovendien hebben alle drie de papiersoorten geen optische witmakers nodig, zijn ze zuur- en ligninevrij en volledig veganistisch – zoals al onze Digital FineArt Collection-papiersoorten.

Schoon water, natuurlijke vezels, eersteklas expertise op het gebied van papierproductie en absolute toewijding aan de productielocatie in Duitsland vormen al meer dan 435 jaar de basis van het succes van Hahnemühle. Hahnemühle gaat respectvol om met zijn natuurlijke omgeving en is maatschappelijk verantwoord. Zonder deze compromisloze toewijding zou het tenslotte geen hoogwaardig papier kunnen maken. Hahnemühle is trots op alles wat het tot nu toe heeft bereikt en werkt constant aan het verbeteren van duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen. Duurzaamheid speelt een sleutelrol op de productielocatie, aangezien Hahnemühle dicht bij een natuurgebied ligt. Milieuvriendelijke papierproductie heeft dus hoge prioriteit. Een zorgvuldig en verantwoord gebruik van waardevolle hulpbronnen zoals water, vezels en energie is vanzelfsprekend.

De Hahnemühle Natural Line-papiersoorten zijn daarom het resultaat van Hahnemühle’s bereidheid om te innoveren, haar toewijding aan duurzaamheid en haar verantwoordelijkheidsgevoel.

Alle drie de duurzame premium inkjetpapieren van de Hahnemühle Natural Line vierden hun wereldwijde première op de Photo Plus Expo in New York in het najaar van 2019. De wereldinnovatie beleefde dit jaar zijn debuut in Duitsland op Photokina 2020 om aan te tonen dat perfect FineArt-afdrukken naar een nieuw niveau gebracht met duurzaam papier kan worden gebracht. Het uitmuntende kunstenaarspapier uit de Hahnemühle Digital FineArt Collection is en blijft uniek in de markt.

TIPA Award 2020 voor de Natural Line