TIPA Award 2019We zijn verheugd dat het eerste echte fine-art inkjetpapier met metallic oppervlak is bekroond met de zevende TIPA Award voor Hahnemühle. Lee Jeffries, fotograaf uit het Verenigd Koninkrijk, vertelt waarom hij voor Hahnemühle’s gloednieuwe Photo Rag® Metallic kiest voor zijn verbluffende prints.

“Als fotograaf is het van essentieel belang om de afdrukgrenzen te testen en er vervolgens voorbij te gaan. Dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan, gewoon voor de lol.”

Het beste product in de grafische industrie!

Photo Rag® Metallic is door de Technical Press Imaging Association – kortweg TIPA – uitgeroepen tot het beste product in de grafische industrie. De redacteuren en uitgevers van 30 foto- en imaging magazines over de hele wereld zijn enthousiast over Photo Rag® Metallic en verklaarden:

“Hahnemühle Photo Rag® Metallic voegt een speciaal tintje toe aan Fine Art-afbeeldingen. Voor fotografen en grafische vormgevers die een extra “gloed” op geselecteerde afbeeldingen willen, biedt dit 100% katoen natuurlijk wit papier een hoogglans metallic afwerking. Het papier heeft een speciaal zilverachtig glinsterend oppervlakte-effect voor gewaagde kleuren, een diep zwart en een fijne afbakening van kleur en toon. Het is een uitstekende keuze voor afbeeldingen met metalen elementen, reflecties, ijs en sneeuw of architectuur. Het is ook een unieke keuze voor zwart-witafbeeldingen met hoge contrasttonen. Photo Rag® Metallic heeft geen optische witmakers, is zuur- en ligninevrij en is ISO9706-conform / museumkwaliteit voor lange duur van kleurechtheid.”

Eigenschappen van Photo Rag® Metallic:

  • 340 g / m², 100% katoen
  • Natuurlijk wit, zonder optische witmakers
  • Geavanceerde oppervlaktestructuur
  • Hoogglanzende premium inkjetcoating voor uitstekende afdrukresultaten met een uniek, zilverachtig glinsterend metaaleffect
  • Zuur- en lignine-vrij
  • ISO9706-conform / museumkwaliteit voor een lange duur van kleurechtheid